Hvad hedder du, og hvad arbejder du med hos Arvid Nordquist?
💬 Jeg hedder Lisbet, og jeg er eksportchef for vores eget produkt, vores kære kaffe, siden 2019. Ambitionen er at tage kaffen ud i den vide verden, så flere kaffeelskere kan få del i vores enestående produkter! Verden er ret stor :) - lige nu er fokus på Tyskland, Holland, Østrig, Schweiz og USA. Jeg har mange forskellige arbejdsopgaver på mit bord, men alt sigter mod at skabe forretninger på nye markeder, og der er netværksdannelse med distributører og potentielle kunder centralt i min rolle.
Hvilke egenskaber er gode at have i dit erhverv?
💬 Jeg har arbejdet med eksport i 20 år, og i løbet af min karriere har jeg lært at være en generalist, edderkoppen i nettet, nysgerrig på forskellige markeder og kulturer. For at finde ind på nye markeder skal man have et "open mind", men samtidig en høj kapacitet til at prioritere. Der er mange tråde, der skal samles op, men få der fører hele vejen til mål. Du skal kunne skanne behovet på et marked for tidligt at kunne vurdere, om det er noget, du kan imødekomme med dit tilbud. Tilpasning er altid en faktor. På produktniveau kan det gælde forskellige certifikater, sprog selvfølgelig, produktnavne, emballagestørrelser, mærkningsregler og lokale regler for BBD (bedst før dato). Det skader heller ikke at have et tredje sprog i baglommen og et godt sprogøre. Engelsk er selvfølgelig nummer ét inden for global business, men på det lokale marked kan man hurtigt komme i kontakt med personer/forum, hvor engelsk ikke er så selvfølgeligt. Så er det meget værdsat, hvis man som udenforstående kan vise interesse og evne for det lokale sprog.
Hvad brænder du ekstra meget for i din rolle?
💬 The business of people! Mit job er socialt og dynamisk med mange kontakter, kulturer og markeder. Der sker altid noget på et marked, og at holde mulighederne åbne er en udfordring, der kræver timing - en udfordring, jeg godt kan lide! Derudover elsker jeg vores produkter og vores mærke. Det er en skøn kategori at arbejde indenfor, en kategori hvor der er plads til mange smagsretninger og stilarter, mange forskellige salgs kanaler, og de fleste mennesker kan relatere til kaffe på den ene eller anden måde.
Hvad er det bedste ved at arbejde som eksportchef hos Arvid Nordquist?
💬
✅ Det er en ære, og ofte en fordel, at arbejde med en kaffe, der ligger så langt fremme inden for bæredygtighed i hele værdikæden.
✅ Arvid Nordquist er en familievirksomhed, og jeg synes, det kan mærkes i arbejdsdagen og atmosfæren. Det er ikke typisk "corporate" her, og det er noget, jeg trives med.
✅ Udover at være kaffeproducent er vi også distributions- og salgsfirma i Norden med mange globale mærker i porteføljen. Det gør os til en ret stor virksomhed med mange forskellige roller og kanaler. På trods af dette er der "den lille følelse i den store virksomhed", eller hvordan jeg nu skal udtrykke det.
✅ Kaffen. Vi laver enestående godt kaffe, og det er selvfølgelig en bonus, at det også er til stede i arbejdsdagen og ikke kun i forretningsporteføljen.